Beste lid/sympathisant van de BFHBOV

We zijn jullie zeker niet vergeten en proberen ten volle om de stem van de HBO5 / gegradueerd verpleegkundige naar buiten te brengen.
Wij hebben ons in het verleden aangesloten bij de AUVB om deze stem kracht bij te zetten. Zij hebben immers een belangrijke invloed op de politieke besluitvorming.
Deze overkoepelende beroepsorganisatie heeft in hun toekomstvisie voor de verpleegkunde verklaart dat er geen plaats is voor een opleiding tot HBO5 / gegradueerd verpleegkundige.
Wij hebben geprobeerd om deze visie bij te sturen maar voelen ons onvoldoende gehoord.
Tot onze spijt heeft het bestuur dan ook moeten beslissen om ontslag te nemen uit de AUVB.
hieronder meer info hierover

Met vriendelijke groeten
Het volledige bestuur BFHBOV

​​​​​​​
Bestand

Uitleg ontslag van de BFHBOV uit AUVB

Bestand Downloaden

Onze ziekenhuizen, WZC, thuiszorg en andere sectoren kreunen onder het tekort aan verpleegkundigen. 
De cijfers liegen er niet om: in 2013 ontving de VDAB nog 3.027 vacatures voor verpleegkundigen, in 2018 was dat aantal al verdriedubbeld tot 9.487. 
“Tussen november 2018 en oktober 2019 ontvingen we 10.434 vacatures voor verpleegkundigen, en daarvan stonde n er op 31 oktober nog 1.691 open”, zegt Joke Van Bommel van VDAB. 
Onze ziekenhuizen zitten duidelijk in de problemen als het over hun personeel gaat. Bovendien kampt de sector met een dubbele vergrijzing, zegt Joke Van Bommel. “Enerzijds gaan er meer verpleegkundigen met pensioen, maar anderzijds wordt de bevolking ook ouder en is er daardoor meer werk.”
Hoog tijd dus om de instroom te vergroten en het beroep verpleegkunde terug aantrekkelijk te maken. Als beroepsvereniniging willen we hier op een constructieve wijze en in overleg met alle actoren in het werkveld heel hard aan meewerken


Waarom een nieuwe beroepsvereninging voor HBO5 verpleegkundigen?
​​​​​​​